Met Checkjelinkje® ga je veiliger online.

Kom meer te weten

Transparantiecentrum

Bij Checkjelinkje spannen we ons elke dag in voor meer vertrouwen op het internet. En dat begint natuurlijk bij onszelf. Daarom zijn we transparant over wie we zijn, hoe we geld verdienen en hoe we met je gegevens omgaan. Alles daarover vind je op deze pagina.

Ruben Gommers

“Checkjelinkje ontstond als praktisch antwoord op een ongrijpbaar probleem: phishing. In de zes jaar dat we bestaan hebben we duizenden pogingen tot oplichting kunnen voorkomen. En door ons verdienmodel dat zich richt op bedrijven kunnen we dat op een integere manier doen.”

Ruben Gommers, oprichter en algemeen directeur

Wie zit er achter Checkjelinkje?

Checkjelinkje ontstond in 2018 als project binnen Freave, een softwarebedrijf van Ruben Gommers. Een aantal slimme koppen binnen het bedrijf ontwikkelden toen de eerste versie van de linkchecker.

Sinds 2021 is Checkjelinkje een zelfstandige entiteit die door Ruben Gommers wordt geleid.

Met een klein team bouwt Checkjelinkje diensten en oplossingen om een einde te maken aan online oplichting. Door zowel praktische hulpmiddelen (zoals de linkchecker) en oplossingen die op bewustzijn gericht (zoals Aware) te combineren, beschermen we duizenden mensen tegen phishing en online oplichting.

Bedrijfsgegevens
Checkjelinkje B.V. is een besloten vennootschap gevestigd in Doetinchem aan de Plantsoenstaat 75. Ons KvK-nummer is 82862222.

assured_workload

Hoe verdient Checkjelinkje geld? En waarom is de tool gratis?

Dat is heel eenvoudig: met betaalde diensten voor bedrijven. Een voorbeeld daarvan is Aware, ons security awareness platform dat door organisaties van klein tot groot wordt ingezet om medewerkers weerbaarder te maken tegen phishing.

We vinden het belangrijk dat de manier waarop we geld verdienen eerlijk, duidelijk en transparant is. Dat betekent dat we nooit persoonsgegevens zullen verkopen, advertenties op onze website zullen plaatsen of samen zullen werken met partijen die niet dezelfde principes nastreven als wij.

person_off

Als Checkjelinkje-gebruiker ben je nooit het product

Iedereen kan onze diensten gratis gebruiken. Dat vinden we ook belangrijk, want iedereen zou toegang moeten hebben tot hulpmiddelen om zich te weren tegen online oplichting.

We kunnen onze diensten voor consumenten gratis, privacyvriendelijk en op een eerlijke manier aanbieden door de geweldige organisaties die op ons vertrouwen voor hun security awareness.

conversion_path_off

Gratis en betaalde diensten zijn duidelijk gescheiden

Checkjelinkje verdient dus geld met zakelijke diensten. Maar we ontvangen ook duizenden consumenten, die alleen onze gratis diensten gebruiken. moeten hebben tot hulpmiddelen om zich te weren tegen online oplichting.

Daarom is er altijd een duidelijk onderscheid tussen gratis en betaalde diensten. Een gebruiker meldt zich zo niet per ongeluk aan voor een betaalde dienst.

money_off

We krijgen geen subsidie of steun van de overheid

Checkjelinkje is een zelfstandige commerciële entiteit, die geen subsidies of steun ontvangt van de overheid. Veel (semi-)overheden verwijzen wel naar onze diensten als praktisch hulpmiddel tegen phishing en online oplichting.

encrypted

Privacy, gegevens en veiligheid

Eén van onze principes is dat we zorgvuldig en respectvol omgaan met de privacy van onze gebruikers. Dat betekent dat we gegevens veilig bewaren en verwerken, risico’s inschatten en waar mogelijk mitigeren en transparant zijn over het gebruik van de gegevens.

In ons privacybeleid kun je precies lezen welke gegevens we verzamelen, hoe lang we die bewaren en waarvoor we ze gebruiken. Je kunt je rechten (zoals die van de AVG) op elk moment uitoefenen door contact met ons op te nemen.

Als je niet ons hele privacybeleid wilt lezen is het in ieder geval belangrijk om te weten dat je persoonsgegevens nooit onderdeel zijn van ons verdienmodel.

Opslag en verwerking van gegevens

Gegevens worden verwerkt en bewaard volgens belangrijke best-practices in de industrie. Dat betekent onder meer dat: gegevens alleen binnen de EER worden verwerkt, alle datacentra en services ISO27001 gecertificeerd zijn, er backups worden gemaakt, medewerkers niet zomaar gegevens kunnen inzien en meer.

Governance, Risk en Compliance

Checkjelinkje heeft een GRC-raamwerk om in- en externe dreigingen, risico’s en vereisten in kaart te brengen, te monitoren en risico’s te mitigeren.

Beschikbaarheid van diensten

We spannen ons continu in om onze diensten altijd beschikbaar te laten zijn. Dat betekent dat veel van onze infrastructuur redundant is uitgevoerd en we maatregelen nemen ook tijdens onvoorziene omstandigheden (zoals DDoS-aanvallen) beschikbaar te zijn.

contact_support

Hoe kun je contact opnemen?

Iedereen kan contact met ons opnemen via [email protected]. We zitten elke dag klaar om je vragen te beantwoorden. Helaas kunnen we niet ingaan op vragen over de veiligheid van websites of linkjes. Daarvoor kun je onze gratis linkchecker gebruiken.

Waarom kan ik jullie niet bellen?

We krijgen veel vragen over individuele linkjes en websites. Hoe graag we dat ook zouden willen, we kunnen die helaas niet beantwoorden. Daarom kun je ons niet bellen.

Media

Had je eerder contact met ons? Gebruik dan de bij jou bekende gegevens. Heb je ons nog niet gesproken? Stuur dan een mail naar ons algemene e-mailadres.

Zakelijk

Je kunt ons mailen op [email protected] of bellen op het nummer dat op je factuur staat.

Checkjelinkje®

Samen maken we een einde aan online oplichting.