Bescherm jezelf tegen online oplichting met CheckjelinkjeĀ®

Checkjelinkje ® Betaalverzoek Check

Betaalverzoek Check

Betaalverzoekje ontvangen? Tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Maar, voordat je hem betaalt, check dan even of alles in orde is.

In het kort

  • check Je checkt nu gemakkelijk betaalverzoeken met Checkjelinkje
  • check Je ziet meteen de begunstigde en kunt controleren of dat diegene is die je verwacht
  • check Wanneer we het kunnen checken, laten we je ook zien of de begunstigde een organistatie of een persoon is.
Check een betaalverzoek

Betaalverzoek Check, van Checkjelinkje

Phishing geldt al jaren als een van de snelst groeiende problemen binnen de (cyber)criminaliteit. Phishingmails worden op steeds grotere schaal verstuurd uit naam van overheidsinstellingen, bedrijven of banken en zijn vaak niet meer van echt te onderscheiden. Het aantal slachtoffers dat hiermee wordt gemaakt, stijgt explosief. Om consumenten te helpen zichzelf te beschermen tegen phishing is Betaalverzoek Check ontwikkeld. Met de Betaalverzoek Check kunnen gebruikers informatie over een betaalverzoek dat zij per mail hebben ontvangen rechtstreeks inzien en de echtheid ervan controleren.

Zorg dat je altijd alert blijft

De Betaalverzoek Check controleert dus of het betaalverzoek in een officiƫle bankomgeving is gemaakt. Je moet wel altijd alert blijven, omdat phishers ook katvangers kunnen gebruiken om via legitieme betaalverzoeken geld weg te sluizen. Dat het betaalverzoek echt is betekent dus niet altijd dat het ook legitiem is.