Met Checkjelinkje® ga je veiliger online.

Checkjelinkje ® Betaalverzoek Check

Betaalverzoek Check

Betaalverzoekje ontvangen? Tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Maar, voordat je hem betaalt, check dan even of alles in orde is. Via de Checlkjelinkje website, of rechtstreeks via de Checkjelinkje-app.

In het kort

  • check_circle Je checkt nu gemakkelijk betaalverzoeken met Checkjelinkje
  • check_circle Via de website, of via de Checkjelinkje-app
  • check_circle Je ziet meteen de begunstigde en kunt controleren of dat diegene is die je verwacht
  • check_circle Wanneer we het kunnen checken, laten we je ook zien of de begunstigde een organistatie of een persoon is

Nu ook in de app check_circle

Check een betaalverzoek en je ziet meteen aan wie je gaat betalen. Nog voordat je de link zelf hebt geopend. Tegelijkertijd checken we of het betaalverzoek wel echt is, zodat je niet naar een neppe bankwebsite wordt geleid.

Ontdek de Checkjelinkje-app


Voorbeeld van hoe je de ‘Betaalverzoek Check’ kunt gebruiken om een betaalverzoek te controleren.

Als je in de app een betaalverzoek checkt, worden automatisch de gegevens gecontroleerd.

Betaalverzoek Check, van Checkjelinkje

Phishing geldt al jaren als een van de snelst groeiende problemen binnen de (cyber)criminaliteit. Phishingmails worden op steeds grotere schaal verstuurd uit naam van overheidsinstellingen, bedrijven of banken en zijn vaak niet meer van echt te onderscheiden. Het aantal slachtoffers dat hiermee wordt gemaakt, stijgt explosief. Om consumenten te helpen zichzelf te beschermen tegen phishing is Betaalverzoek Check ontwikkeld. Met de Betaalverzoek Check kunnen gebruikers informatie over een betaalverzoek dat zij per mail hebben ontvangen rechtstreeks inzien en de echtheid ervan controleren.

Zorg dat je altijd alert blijft

De Betaalverzoek Check controleert dus of het betaalverzoek in een officiële bankomgeving is gemaakt. Je moet wel altijd alert blijven, omdat phishers ook katvangers kunnen gebruiken om via legitieme betaalverzoeken geld weg te sluizen. Dat het betaalverzoek echt is betekent dus niet altijd dat het ook legitiem is.