Met Checkjelinkje® ga je veiliger online.

Browserextensie

Blijf continu beschermd tegen phishingaanvallen

We hebben checkjelinkje.nl gemaakt om phishing nu te stoppen. Sinds we de website hebben geïntroduceerd wordt 'ie al goed gebruikt en zijn we inmiddels aanbevolen door de Consumentenbond. Een mooi begin.

We hebben echter het vermoeden dat je niet elk linkje dat je gaat bezoeken bij ons checkt. Zo kun je ongemerkt toch nog op een phishingsite terechtkomen, iets dat we juist willen voorkomen. Daarom hebben we ook een browserextensie gemaakt. Deze kijkt continu of je pagina's probeert te bezoeken die wellicht phishing bevatten, als dat gebeurt krijg je een waarschuwing.

Daarnaast kun je met de extensie linkjes controleren door er rechts op te klikken. Erg handig als je bijvoorbeeld snel wilt weten waar een kort adres (zoals "bit.ly") naartoe gaat.

We begrijpen dat je wellicht vragen hebt over hoe we met je privacy omgaan. Je wilt waarschijnlijk niet dat we je gehele browsergeschiedenis vastleggen, geen zorgen!

Je privacy met de Checkjelinkje browserextensie

Laten we beginnen met te zeggen dat we je browsergeschiedenis niet opslaan. Sterker nog, we ontvangen je browsergeschiedenis niet eens. Maar, hoe controleren we dan of een site phishing bevat? Daar hebben we wat op bedacht.

Zoals je misschien al weet houden we een lijst bij van sites waarvan we weten dat ze phishing bevatten. Onze browserextensie downloadt automatisch elk half uur in de achtergrond een kopietje van die lijst. Vervolgens controleert 'ie lokaal (dus op je apparaat) of de site die je gaat bezoeken in het lijstje voorkomt. Als dat zo is, krijg je een waarschuwing.

De check wordt dus niet op onze servers uitgevoerd, maar gewoon bij jou op je apparaat. Zo krijgen we dus helemaal niet te zien welke pagina's je checkt of bezoekt.

Waarom vereist de browserextensie dan toch toegang tot m'n browsegeschiedenis? Dat hebben we nodig om die check lokaal te doen. We beloven dat we je browsegeschiedenis niet bijhouden. En als je ons niet op onze blauwe ogen gelooft, kun je de broncode van de extensie bekijken om het te controleren.

Een waarschuwing

Zo ziet een waarschuwing van onze extensie er uit.

Downloaden

Je kunt de extensie downloaden voor Firefox en Chrome

Download voor Chrome
Download voor Firefox

Vragen/feedback

Heb je vragen of feedback over de extensie? Laat het ons weten op [email protected].

Download de extensie

Linkjes checken zonder handmatig onze website te bezoeken? Gebruik onze handige browserextensies.

Download voor Chrome
Download voor Firefox