Met Checkjelinkje® ga je veiliger online.

feed
Nieuws

Het laatste nieuws en updates van Checkjelinkje.

 Politie tipt Checkjelinkje bij Opsporing Verzocht
Lees verder

Politie tipt Checkjelinkje bij Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht besteedt regelmatig aandacht aan zaken die te maken hebben met online oplichting. Checkjelinkje heeft als missie een einde te maken aan online oplichting. In de uitzending van 19 april, noemt Yoanne Spoormans (Specialist Cybercrime bij de Politie) Checkjelinkje als handig hulpmiddel om o.a. betaalverzoeken te controleren.
Verifiëren van betaalverzoekjes moet einde maken aan WhatsAppfraude
Lees verder

Verifiëren van betaalverzoekjes moet einde maken aan WhatsAppfraude

De verhalen van WhatsApp-fraude waarin oplichters zich voordoen als een familielid met acute geldproblemen hebben we inmiddels allemaal wel eens gehoord. Oplichters worden echter steeds creatiever en verzinnen voortdurend nieuwe manieren om geld afhandig te maken van nietsvermoedende mensen. De schade loopt op tot duizenden euro’s per slachtoffer. Om mensen te beschermen tegen online oplichting is Appjelinkje ontwikkeld. Door de link van een betaalverzoek via WhatsApp naar Appjelinkje te sturen, weet een gebruiker binnen enkele seconden of de link veilig en betrouwbaar is of dat hij of zij te maken heeft met een oplichter.
Betaalverzoek Check beschermt consumenten tegen betaalverzoekfraude
Lees verder

Betaalverzoek Check beschermt consumenten tegen betaalverzoekfraude

Doetinchem, 28 juni 2021 – Phishing geldt al jaren als een van de snelst groeiende problemen binnen de (cyber)criminaliteit. Phishingmails worden op steeds grotere schaal verstuurd uit naam van overheidsinstellingen, bedrijven of banken en zijn vaak niet meer van echt te onderscheiden. Het aantal slachtoffers dat hiermee wordt gemaakt, stijgt explosief. Om consumenten te helpen zichzelf te beschermen tegen phishing is Betaalverzoek Check ontwikkeld. Met de Betaalverzoek Check kunnen gebruikers via checkjelinkje.nl informatie over een betaalverzoek dat zij per mail hebben ontvangen rechtstreeks inzien en de echtheid ervan controleren.