Met Checkjelinkje® ga je veiliger online.

FAQ

Je vragen over de instelhulp beantwoord.

Met onze instelhulp is het instellen van tweefactorauthenticatie een fluitje van een cent. En heb je nog vragen? We hebben de meestgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

We hebben honderden websites toegevoegd aan de instelhulp, zodat je de meeste bekende websites ermee kunt instellen.

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen. Sommige websites hebben we nog niet aan de instelhulp toegevoegd. Als er veel wordt gezocht op een bepaalde website, kunnen we overwegen om die ook toe te voegen.

Op Google kun je vaak ook informatie vinden over hoe je 2FA instelt voor jouw favoriete website of app.

Goede vraag! We nemen je privacy heel serieus. Daarom kunnen we je in het kort vertellen dat we:

  • Je persoonsgegevens niet koppelen aan de websites die je opzoekt of instelt met onze instelhulp.
  • Bijna geen persoonsgegevens van je verzamelen. Alleen je IP-adres slaan we tijdelijk op om misbruik van onze diensten te voorkomen.
  • Wel analytische gegevens verzamelen, maar dat die gegevens niet naar jou herleidbaar zijn. Onze analytische gegevens bevatten geen enkele persoonsgegevens. Ook geen IP-adressen.

Dat betekent in de praktijk dat we wel verzamelen hoevaak een website wordt opgezocht, welke websites worden ingesteld of hoe vaak er een gesprek wordt gestart met de instelhulp. Maar we slaan niet op dat jij dat hebt gedaan. Het is voor ons dus niet herleidbaar welke websites je hebt opgezocht of ingesteld.

Tweefactorauthenticatie (2FA) is zo veilig omdat het een extra beveiligingslaag toevoegt aan je accounts. Naast je wachtwoord moet je ook een tweede verificatiemethode gebruiken, zoals een eenmalige code die naar je telefoon wordt gestuurd. Hierdoor wordt het voor hackers veel moeilijker om toegang te krijgen tot je accounts, zelfs als ze je wachtwoord weten te achterhalen.

Je kunt gratis hulp krijgen van de Digihulplijn.

Zij kunnen je onder andere helpen met het instellen van 2FA. Ook op Google vind je veel informatie over het instellen van 2FA.